Kamila Janovičová

herečka

Narodila se v Ostravě 26.9. v roce Opice. Bohužel nemá žádný poutavý příběh o tom, jak se rozhodla stát herečkou. Divadlo bylo její součástí od nemluvněte a milující rodina ji vždy podporovala.
V dramatickém kroužku hrála pejsky, dědy vševědy, krále a jednou princeznu. První placená práce bylo vystoupení s písní Větře, větříčku z pohádky S čerty nejsou žerty při otevření dětského onkologického oddělení v nemocnici v Porubě.
Během studií na Janáčkově konzervatoři v Ostravě (obor hudebně dramatický) hostovala v Komorní scéně Aréna a Slezském divadle v Opavě, např. v roli Luisy ve Schillerově hře Úklady a láska. Její první věta před kamerou byla: "Ty huso!"
Režisér Ivo Macharáček si ji na konkurzu vybral do role Aničky v pohádce Tajemství staré bambitky. Pohádkové bylo i celé natáčení. Do dnes se usmívá, když si na to léto vzpomene.
Na DAMU se dostala napodruhé a přestěhovala se do Prahy. V závěrečném ročníku hostovala v Jihočeském divadle ve hře Kati v roli Shirley. V den premiéry dostala nabídku na angažmá, kterou nadšeně přijala. Otáčivé hlediště v Českém Krumlově byla láska na první povzdech. V Jihočeském divadle od roku 2017 nastudovala řadu rolí, mezi nejvýraznější patří vedle zmíněné Shirley hlavní role Hany v Rybí krvi nebo Míny v Draculovi.
Objevila se v několika seriálech (Ulice, Vyprávěj, Dáma a Král, Specialisté), videoklipech (Vees, Bandaband) a studentských filmech (Snovej, Jeleni, Jak blízko tomu jsem, 24, Z pekla do pekla). V roce 2019 proběhla premiéra historického filmu Pláč svatého Šebestiána, kde hraje Ulrike.
Zbožňuje černý humor, Irsko, víno, seriál Black books a přeřeky na jevišti. 

Repertoár

Café Groll

Café Groll

Jan Štifter, Olga Šubrtová

Milostná romance z českobudějovických nevěstinců

Rok 1920. Mladý lékař Rudolf Slíva dostává na starost péči o zdraví zaměstnankyň českobudějovických nevěstinců. Osudovým se mu stane Café Groll v Kasárenské ulici, které se pyšní vyhlášenou kurtizánou Annou Václavíkovou...

Divadelní adaptaceOlga Šubrtová

Režie a inscenační úpravaMartina Schlegelová

DramaturgieOlga Šubrtová

ScénaPetr Vítek