René Šmotek

herec

Je absolventem ostravské konzervatoře. Už během studií hostoval v Divadle Petra Bezruče a v Národním divadle moravskoslezském, patří k zakládajícím osobnostem proslulé Komorní scény Aréna v Ostravě.
Spolupracuje s ostravským studiem České televize a objevil se v řadě televizních inscenací a filmů (Deník Ostravaka, Šumná města, Bakaláři aj.), zahrál si i ve francouzském životopisném filmu Balzac (1999), kde titulní roli ztvárnil Gérard Depardieu. Z jeho českých filmů jmenujme Želary, 3 sezóny v pekle a Sedm dní. Dva a půl roku také moderoval každou neděli a pondělí večer svéráznou předpověď počasí na TV Barrandov Jak bude.

Repertoár

Společenstvo vlastníků

Společenstvo vlastníků

Jiří Havelka

Satirická komedie

Střecha potřebuje kompletní renovaci, protože padají tašky a ohrožují chodce. Světlíky hnijí. V domě není výtah a nutně se musí udělat nový plynový rozvod. A ve fondu oprav je všehovšudy sto padesát tisíc. Takže návrh na odprodej půdních prostor se zdá být skvělým řešením. Ale ouha, názory členů SVJ se výrazně rozcházejí… Cenami ověnčená hra odhaluje na půdorysu domovní schůze o naší společnosti mnohem víc, než by nám bylo milé.

RežieMartina Schlegelová

DramaturgieOlga Šubrtová

Scéna a kostýmyVladimíra Fomínová

Pohybová spolupráceMartin Pacek