Shino Fujii

sólistka baletu

Narodila se v Tokiu a baletu se začala věnovat ve čtyřech letech. Během studia se zúčastnila několika soutěží – Ballet competition v Sagamihara, kde získala první místo, a soutěže Tanzolymp v Berlíně, kde získala třetí místo. Kromě těchto soutěží se v Japonsku zúčastnila mnoha dalších, vždy jako finalistka. V roce 2011 začala tančit v Tani Momoko ballet company v Japonsku, kde působila pět let, během kterých ztvárnila role v choreografiích Labutí jezero, Giselle (Pas de six, Wilis), Louskáček (činský tanec), Korzár (Odalisque) a Šípková Růženka (drahokam). Kromě působení v souboru spolupracovala také na různých tanečních projektech a věnovala se výuce baletu pro děti i dospělé. Vždy snila o tom prosadit se jako baletka v Evropě. Proto se rozhodla v roce 2016 odejít z Japonska do Mnichova, kde studovala moderní tanec na International Ballet School. O rok později přijala nabídku stáže v souboru baletu Jihočeského divadla a stala se členkou baletního sboru, kde se v sezóně 2023/2024 stala sólistkou.

Program

Červenec 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Egon Schiele - Autoportrét  26.7. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Egon Schiele - Autoportrét So  27.7. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Egon Schiele - Autoportrét Ne  28.7. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Egon Schiele - Autoportrét Út  30.7. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Egon Schiele - Autoportrét St  31.7. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Srpen 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Egon Schiele - Autoportrét Čt  1.8. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Egon Schiele - Autoportrét  2.8. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace
Egon Schiele - Autoportrét So  3.8. Začátek 21:30 Konec 22:50 Místo Otáčivé hlediště Volných míst 20+ Detail inscenace

Repertoár

3+1

3+1

Taneční večer tří choreografů/tanečníků baletu Jihočeského divadla plus jednoho hosta. Tanečníci mají chuť tančit i tvořit zároveň – a to vám předvedou během tanečních večerů 3+1. Speciálním hostem bude Viktor Konvalinka, sólista baletu Národního divadla a člen uměleckého uskupení DEKKADANCERS.

Sebastiano MazziaTančila jsem
Tančila jsem je choreografií o vášni. V současnosti jsme si jako lidé zvykli vynikat ve všem, co děláme: skáčeme vysoko, běháme rychle a už nedokážeme selhat… Ale neměly by láska a vášeň být tím, proč by si nás lidé měli skutečně vážit?Inspirováno životem atypické zpěvačky Florence Foster Jenkins.

Béla Keri Nagy: Vír
Rotace vesmíru, oběžná dráha naší planety a nekonečný koloběh života nás stále někam táhnou a předurčují naši životní cestu. V průběhu života se však stává, že z nečekaných důvodů z této cesty sejdeme. Časem nám však naše nejniternější instinkty a zkušenosti připomenou, že bychom se neměli vzdávat své cesty a toho, kam skutečně směřujeme.

Zdeněk Mládek: Pod kůží
V každém z nás naráží snaha být sám sebou na potřebu někam patřit. Ať už je nutkání vlastní realizace sebevětší, v situacích ztráty jistoty a bezpečí jsme často zahnáni do kouta a pod kůží nám nevědomky klíčí nevyhnutelnost „jít s davem“.

Viktor Konvalinka: Vzpomínky staré paruky
Co vše může cítit starý člověk, který se ocitl v domově důchodců? Cítí se osvobozen od svých denních povinností a konečně ve společnosti nových přátel, či jak uvězněný na samotce a utahován v kazajce svých vlastních pocitů a vzpomínek? Odkázán k životu v novém domově mu zbývá jen přijmout, co nabízí, a žít každý den naplno. A vzpomínat na časy, kdy měl celý život ještě před sebou...

Choreografie, světla, kostýmy / Tančila jsem Sebastiano Mazzia

Choreografie, světla, kostýmy / VírBéla Kéri Nagy

Choreografie, světla, scéna, kostýmy / Pod kůží Zdeněk Mládek

Hudba/ Vzpomínky staré parukyAlexander Sadirov