Jiří Brückler

baryton

Vystudoval klasický zpěv na Pražské konzervatoři pod vedením prof. Jiřího Kotouče a od roku 2008 pokračoval ve studiích na Akademii múzických umění v Praze u prof. Romana Janála. Již od studií na konzervatoři hostoval ve Státní opeře Praha v Rusalce a Turandot a od sezony 2010/2011 také v Rigolettovi a Carmen. Od sezony 2011/2012 byl sólistou Státní opery Praha, od ledna 2012 je sólistou opery Národního divadla. Od roku 2007 účinkoval v letní stagioně Mozart Opery Praha v roli Masetta v Donu Giovannim ve Stavovském divadle. Zpíval roli Avenanta (Philip Glass - Kráska a Zvíře) v Národním divadle v Brně (2008) a od sezony 2011/2012 zde zpívá roli Hraběte Almavivy ve Figarově svatbě a roli Pinga v Turandot. V roce 2008 se zúčastnil operního turné po Japonsku s Komorní operou Praha, kde ztvárnil roli hraběte Almavivy ve Figarově svatbě. Hostuje rovněž v divadle F. X. Šaldy v Liberci v roli Silvia (Leoncavallo - Komedianti) a Moralese (Bizet - Carmen). Za roli Silvia byl zařazen do širší nominace na Cenu Thálie 2009. V letech 2011 a 2012 vystoupoval jako Silvio v Komediantech na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově po boku Josého Cury v roli Cania.

Program

Duben 2024
Název Datum Začátek Konec Místo Volných míst
Jakobín Út  2.4. Začátek 19:00 Konec 22:10 Místo DK Metropol ČB Volných míst 20+ Detail inscenace

Repertoár

Jakobín

Jakobín

Antonín Dvořák

Radostná podívaná z českého venkova

Vyprávění o lásce k hudbě, která dokáže překonat strach z neznámého, a jak se díky ní mohou mezi lidmi i po dlouhých letech narovnat křivdy a napravit vztahy. Český příběh s historickým pozadím Velké francouzské revoluce podaný s láskou, hlubokým citem, ale i s laskavým humorem.

Už nyní si však můžete přečíst zážitkový obsah inscenace. Najdete v něm spoustu zajímavostí s odkazy a můžete se tak na představení už nyní příjemně naladit.

Hudební nastudování a dirigentDavid Švec

RežieMonika Hliněnská

ScénografieAnna Scheffel-Brotánková

KostýmyLinda Holubová